Nyhetsbrev 8/22

 

 

26.8.2022

 

Semestrarna är över och nu är vi tillbaka i vardagen. Vi ska hoppas på fina, soliga höstdagar!

 

Nya ansikten i Kommungården

Vi har flera nya ansikten i Kommungården. Amanda Björklund är ny avdelningssekreterare på allmänna avdelningen, Jenny Strandvall är ny kanslist i info och Sofia Nykvist är kommunens nya utepedagog. Vi önskar dem hjärtligt välkomna!

 

Ny teknisk chef

Kommunstyrelsen valde denna vecka Patricia Forsström till ny teknisk chef. Hon börjar arbetet i oktober.

 

Kilometertävling

Kilometertävlingen pågår ännu till 22.9, och vi fortsätter att utmana er alla att cykla och registrera kilometrarna i tävlingen för att visa att vi är aktiva cyklare i Kronoby.

Om du redan har ett lag som du tävlar i är det bara att fortsätta (eftersom man anmäler vilken kommun man bor i så registreras kilometrarna på kommunen). Om du inte redan har ett lag är du mer än välkommen att delta i vårt lag. Ange koden ”Krombi22” under ”Joukkueen osallistumiskoodi” så är du med i vårt lag. Fina priser lottas ut varje månad bland alla deltagare.

Tilläggsinformation och anmälningar via denna länk: www.kilometrikisa.fi/

 

Skördefest

Vi har en hel del evenemang på kommande under de närmaste veckorna. Först är det dags för Skördefest utanför idrottshallen lördag 17.9 kl. 10-13. Vi välkomnar alla försäljare av egna produkter (närodlat, hemtillverkat) att komma på plats och sälja sina produkter. På Skördefestens evenemangssida på facebook (Skördefest i Kronoby – Sadonkorjuujuhla Kruunupyyssä) kan försäljarna visa vad de säljer samt ta emot beställningar på förhand. Förutom försäljning kommer vi även att ha annat program på Skördefesten, bland annat får man testa på frisbeegolf och hoppa i käpphästtävling. Fler programpunkter kommer hela tiden, så håll utkik på evenemangssidan!

 

En dag för välmående

24.9 kl. 9-14 är det dags för En dag för välmående. På programmet finns bland annat en föreläsning med Duo Hjulfors där de tar upp olika faktorer som påverkar vårt välmående och vad man kan göra för att få en bättre och hälsosammare vardag. Efter föreläsningen kan man välja mellan träning med Duo Hjulfors, introduktion i gymmet eller gå penkkilenkki-rundan. Efter lunchen är det dags att lyssna på Oa Lönnbäck, som berättar om att se det positiva och sprida glädje. Anmälningar till fritidskoordinatorn. Tillfället är gratis men lunchen bekostas själv.

 

Hållbarhetsvecka och Höstloppis

Nationella Hållbarhetsveckan ordnas 26.9 – 2.10. Under veckan ordnas en hel massa evenemang runtom i Finland. Kommunen kommer att ställa till med Höstloppis i idrottshallen lördag 1.10 kl. 10 – 14 dit alla kommuninvånare är välkomna att sälja sina saker. Vi återkommer med mer information om detta vid ett senare tillfälle.

Kronoby MI och biblioteket ordnar en workshop i Kronoby bibliotek 27.9 kl. 18 - 20 med Annika Möller-Nilsson om att skapa den värld du vill leva i.  

 

Låna redskap från biblioteken

Biblioteken lånar inte ut bara böcker och musik, utan även spelredskap. Redan i ett års tid har man kunnat låna frisbeear och boulespel. I höst kommer utbudet att öka med flera nya saker, så följ med  kommunens instagramkonto för att veta vad vi skaffar för utlåning.

 

Flyg till Stockholm

Goda nyheter för regionen! Nu kan du flyga 6 dagar i veckan mellan Karleby-Jakobstad flygplats och Stockholm. Ta tidiga morgonflyget kl. 6.35 till Stockholm, eller flyg på fredag eftermiddag för ett förlängt veckoslut. Även utmärkta möjligheter att resa vidare från Arlanda med SAS.
Mer information och tidtabeller på kokairport.fi.