Flera rader av bokhyllor inne i kronoby huvudbibliotek.

Bibliotek

 

Välkommen till kommunens bibliotek! Här kan du läsa, leka, lära eller bara vara. Biblioteket är en mötesplats där alla är välkomna och där läsupplevelsen står i centrum.

 

Huvudbiblioteket ligger i Kronoby nära skolcentrum, med Centralskolan, Ådalens skola och Kronoby gymnasium alldeles i närheten. Våra filialer hittar du i Nedervetil och Terjärv.

Vårt rullande bibliotek bokbussen besöker de områden i kommunen som har långt till ett vanligt bibliotek. I biblioteksbussen kan du bland annat låna böcker och tidskrifter. Alla är välkomna att låna på alla hållplatser.

 

Det är enkelt att låna böcker. Ett och samma lånekort gäller på alla bibliotek i kommunen och i bokbussen. Du kan dessutom låna på ett av biblioteken och lämna tillbaka på ett annat. Om du letar efter något som inte finns på just våra bibliotek kan du region- eller fjärrlåna från andra bibliotek i landet.

 

Nedervetil och Terjärv bibliotek fungerar som meröppna bibliotek vilket innebär att låntagare med sitt bibliotekskort och en PIN-kod har tillgång till biblioteket även då bibliotekspersonalen inte är på plats. Ta kontakt med biblioteket om du vill ha tillgång till meröppet.

 

För sökning i vår bibliotekskatalog, aktuella öppettider, bokbussens tidtabell och annan information kan du besöka vår webbplats Fredrikabiblioteken.

 

 

Bokbussens tidtabell 2024 (pdf, 1.2 Mb)

Barnböcker framm på bord tillsammansa med världens starkaste björn Bamse.