Vård & omsorg

 

 

Österbottens välfärdsområde ansvarar för social- och hälsovårdstjänsterna i Kronoby kommun fr.o.m 1.1.2023. Det kan förekomma ändringar och variationer i de tjänster vi presenterar på vår webbplats. Vi vill därför påminna om att du hittar den senaste informationen om Österbottens välfärdsområdes tjänster på osterbottensvalfard.fi.

 

 

De nya telefonnumren som är i bruk från och med 1.1.2023 hittas i denna bilaga (pdf, 58 kb)

 

 

Via denna länk kan du läsa om ändringarna i Kronoby.

 

 

Utanför tjänstetid kan brådskande vårdbedömningar fås via telefonnumret 116117. Ring det här numret också alltid innan du åker till jouren.

 

Numret till Österbottens välfärdsområdes centrala telefonväxel är 06 218 1111. Telefonväxeln är öppen på vardagar kl. 7–17.

 

Laboratorieverksamheten vid hälsocentralerna i Kronoby, Terjärv och Nedervetil övertas av Fimlab från början av år 2023. Verksamhetsställena ändras inte, men från och med 2.1.2023 sker tidsbeställningen till laboratorieundersökningar via Fimlabs bokningssystem Vihta. Från och med 2.1.2023 ska du anmäla dig genom att visa upp ditt FPA-kort i anmälningsautomaten då du anländer till laboratoriet i Kronoby, Terjärv eller Nedervetil.

 

OVPH logo