Elever skrattar ute i skogen på promenad.

Friluft och motion

 

 

I Kronoby finns utmärkta möjligheter att utöva idrott och motion.

 

Här finns mångsidiga idrottsplatser allt från konstgräsplaner, ishallar och frisbeegolfbanor till idrottshall och utegym.

 

Vi har många fina vandringsleder runtom i kommunen och även goda möjligheter till paddling i både åar och sjöar. För jakt- och fiskeintresserade erbjuder de stora skogarna, fälten och många vattendrag de allra bästa möjligheterna. Inom kommunens gränser finns också ett flertal simstränder. En del ligger vid sjöar, andra vid åar eller mindre vattendrag.

 

Kronoby Medborgarinstitut har ett mångsidigt kursutbud med olika motions- och idrottskurser för alla åldrar. I kommunen finns även många aktiva föreningar som ordnar regelbunden motions- och idrottsverksamhet.

 

Vill du röra på dig i friska luften och ta del av lokalkonst rekommenderar vi att du tra en runda på en av våra Penkkilenkki-rundor.

 

Fysisk aktivitet får oss att må bra på många olika sätt och vi vill uppmuntra alla kommuninvånare att röra på sig mångsidigt. Har du svårt att komma igång med motionerandet kan du få hjälp av en motionsrådgivare som ger råd och peppar dig att komma igång.

 

Är det något som du undrar över kring friluft och motion så är det bara att kontakta fritidskoordinatorn.

Tiotals människor går efter varandra på väg runt Krombirundan en vacker sommardag.