Uutiskirje 8/22

 

 

26.8.2022

 

 

Lomat on nyt lusittu ja arki on jälleen koittanut. Toivotaan kauniita ja aurinkoisia syyspäiviä piristämään syksyä!

 

Uusia työntekijöitä Kunnantalolla

Kunnantalolla on monta uutta työntekijää. Amanda Björklund on yleisen hallinnon uusi osastosihteeri, Jenny Strandvall on infopisteen uusi kanslisti ja Sofia Nykvist on kunnan uusi ulkopedagogi. Toivotamme heidät tervetulleeksi taloon!

 

Uusi tekninen johtaja

Kunnanhallitus valitsi tällä viikolla Patricia Forsströmin uudeksi tekniseksi johtajaksi. Hän aloittaa työt lokakuussa.

 

Kilometrikisa

Kilometrikisa jatkuu 22.9 saakka, joten haastamme teidät edelleen pyöräilemään ja rekisteröimään kilometrit kisaan, jotta voimme näyttää, että Kruunupyyssä on aktiivisia pyöräilijöitä.

Jos sinulla on jo joukkue, jossa kisaat, niin jatka kisaamista siinä (ilmoittautuessasi kerrot asuinkuntasi ja ne kilometrit kirjataan kuntaan). Jos et ole vielä missään joukkueessa, olet tervetullut joukkueeseemme. Ilmoittautuessasi merkitse koodi ”Krombi22” joukkueen osallistumiskoodiksi, niin pääset mukaan. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kuukausittain hienoja palkintoja.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset tämän linkin kautta: www.kilometrikisa.fi/

 

Sadonkorjuujuhla

Lähiviikkoina on luvassa monenlaista tapahtumaa. Aloitamme Sadonkorjuujuhlalla, joka järjestetään urheiluhallin ulkopuolella lauantaina 17.9 klo. 10-13. Toivotamme kaikki omien tuotteiden (lähituotettua ruokaa, kotona tehtyä) myyjät tervetulleeksi paikalle myymään tuotteitaan. Sadonkorjuujuhlan tapahtumasivulla facebookissa (Skördefest i Kronoby – Sadonkorjuujuhla Kruunupyyssä) myyjät voivat kertoa mitä ovat tulossa myymään sekä ottaa varauksia jo etukäteen vastaan. Myyjäisten lisäksi Sadonkorjuujuhlassa on myös muuta ohjelmaa tarjolla, voit muun muassa kokeilla frisbeegolfia ja osallistua keppihevoskisaan. Lisää ohjelmaa tulee koko ajan, joten seuraathan tapahtumasivua, jotta tiedät mitä on tulolla!

 

Päivä hyvinvoinnille

Lauantaina 24.9 klo. 9-14 järjestetään Päivä hyvinvoinnille. Ohjelmassa on muun muassa ruotsinkielinen luento Duo Hjulforsin kanssa, jossa käsitellään asioita, jotka vaikuttavat hyvinvointiimme ja mitä voimme tehdä saavuttaaksemme paremman ja terveellisemmän arjen. Luennon jälkeen voi valita eri aktiviteettejä, joko harjoittelu Duo Hjulforsin kanssa, tutustumiskierros kuntosalilla tai Penkkilenkki-kierros. Lounaan jälkeen Oa Lönnbäck kertoo myönteisyydestä ja ilon levittämisestä. Vapaa-ajan koordinaattori ottaa vastaan ilmoittautumisia tapahtumaan. Tapahtuma on maksuton, mutta lounaan jokainen maksaa itse.

 

Kestävän kehityksen viikko ja Syyskirppis

Kansallinen Kestävän kehityksen viikko järjestetään 26.9 – 2.10. Viikon aikana järjestetään useita tapahtumia ympäri Suomen. Kunta järjestää Syyskirppiksen urheiluhallissa lauantaina 1.10 klo. 10 – 14, jonne kuntalaiset ovat tervetulleita myymään tavaroita. Lisätietoja tästä tulee lähempänä tapahtumaa.

Kruunupyyn kansalaisopisto ja kirjasto järjestävät ruotsinkielisen työpajan Kruunupyyn kirjastossa 27.9 klo. 18 – 20, jolloin Annika Möller-Nilsson kertoo kuinka luoda maailma, jossa haluat elää.  

 

Lainaa välineitä kirjastosta

Kirjastot eivät lainaa vain kirjoja ja musiikkia, vaan myös pelivälineitä. Jo yli vuoden ajan on ollut mahdollista lainata frisbeetä ja petankkipelejä. Syksyllä tarjonta tulee laajenemaan useammalla uudella välineellä, joten seuraahan kunnan instagramtiliä, niin saat heti tiedon, kun uudet välineet on hankittu.

 

Lennä Tukholmaan

Hyviä uutisia seudullemme! Nyt voit lentää 6 päivää viikossa Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman ja Tukholman välillä. Ota varhainen aamulento klo. 6.35 Tukholmaan, tai lennä vaikkapa perjantai-iltapäivänä viettämään viikonloppulomaa Tukholmassa. Arlandasta on myös erinomaiset mahdollisuudet jatkaa matkaa SAS:in siivillä. Lisätiedot ja aikataulut: kokairport.fi