Kronoby kommun har antagits till EU:s prestigefyllda Cities Mission Twinning Learning-program

 

 

18.9.2024

 

 

Kronoby kommun ansluter sig till Amsterdam, Rom och Madrid och andra städer som ingår i Cities Mission Twinning Learning-program: ett EU-finansierat program som syftar till att hjälpa europeiska städer att bli koldioxidneutrala. I korthet går programmet ut på att lära sig av varandra när det kommer till koldioxidneutrala lösningar. Kronoby kommun har blivit matchad med Helsingborgs pilotaktivitet "Co-creating for Climate Neutral Building and Construction in Oceanhamnen".

 

Bland totalt 74 ansökningar antogs 19 städer (och kommuner) till programmet. Kronoby kommun bjuder också med representanter från de övriga kommunerna i Jakobstadsregionen, det vill säga Jakobstad, Nykarleby, Pedersöre och Larsmo. 

 

- Det är en stor ära att få vara en del av Cities Mission Twinning Learning Programme: Vi är glada över att få den här möjligheten att lära oss av andra hur vi kan driva våra klimatåtgärder framåt – inte bara i vår kommun, utan i hela Jakobstadsregionen. Tillsammans med våra regionala partner strävar vi efter att maximera effekterna av vår regionala klimatplan genom de lärdomar vi drar i programmet, säger kommundirektör Malin Brännkärr.

 

Du kan läsa mer om programmet samt om de antagna på programmets webbplats.

 

 

Mer information:

 

Malin Brännkärr, kommundirektör tel. 040 5347 727