Gör goda gärningar

 

 

17.10.2024

 

 

I kommunens strategi för rusmedelsförebyggande arbete finns en åtgärd där vi skall uppmuntra kommuninvånare att vara goda medmänniskor åt varandra. Genom att ge tid, lyssna och finnas till för varandra kan vi förebygga illamående.

Därför har vi valt i Kronoby kommun att utmana kommuninvånare att vara goda medmänniskor åt varandra genom att göra goda gärningar under nästa vecka (vecka 43). Vi vill med denna utmaning på ett konkret sätt lyfta fram att vi skall komma ihåg att ta hand om varandra.

 

Alla typer av goda gärningar räknas, det viktiga är att det görs med medkänsla och omtanke. Några exempel på vad en god gärning kan vara är: att ge en komplimang, bjuda någon på mat, att ringa eller hälsa på en bekant man inte sett på länge eller att erbjuda sig att hjälpa till exempel med barnskötsel eller att kratta löv.

 

Då man gjort en god gärning kan man gå in och registrera elektroniskt den goda gärningen anonymt via en länk som delas ut på kommunens sociala medier och på skyltar utanför mataffären i kommunen. Det går också att fylla i och lämna in goda gärningar på papper vid kommunens bibliotek. Länken till registreringen av goda gärningar publiceras på måndag (21.10).

 

Vi hoppas att många deltar i denna utmaning och att vi får samlat ihop ett fint kollage av goda gärningar som gjorts under veckan. Vi siktar på att göra det här till en årligen återkommande kampanj och kanske kommer vi även att utmana andra kommuner.