Hyvinvointisektorin avustukset

 

 

Avustuksia ei jaeta yhdistyksen yksittäisille jaostoille. Yhdistyksen jäsenten/jaostojen tulee tehdä yhteinen päätös siitä, mitä avustuksia he hakevat.

 

Kunnassa toimivat organisaatiot, jotka omistavat vähintään 10 senioreille mukautettua vuokra-asuntoa voivat hakea avustusta senioriasuntojen vuokraamiseen.  Avustusta ei voi hakea asunnoille, jotka vuokrataan tehostettuun palveluasumiseen. Avustus jaetaan prosenttuaalisesti sen mukaan montako seniorivuokra-asuntoa organisaatio vuokraa senioreille (yli 65-vuotiaat). Avustusta voi hakea täyttämällä kunnan kotisivuilta löytyvä hakulomake. Avustusta voi hakea vuosittain yhdelle kalenterivuodelle kerrallaan. Hakuaika vuodelle 2024 on 31.1–18.2.2024.

 

Kunnassa toimivat yhdistykset voivat hakea avustusta energiankäytön optimointiin korjatakseen tai tehdäkseen muutoksia, jotka tekevät seurataloista tai muista rakennelmista energiatehokkaampia. Avustusta voi hakea mm. aurinkopaneelien asennukseen ja hankintaan, lisäeristykseen tai ledvaloihin vaihtamiseen. Avustusta ei pääsääntöisesti jaeta samalle yhdistykselle kahtena vuotena peräkkäin. Avustuksen hakuaika on 31.1–18.2.2024. Avustuksen saa tilitystä vastaan (sisältäen kuittikopiot tehdyistä toimenpiteistä) viimeistään 30.11.2024 tai kun hanke on päättynyt. 

 

Lasten harrastusavustusta voi hakea 0-17 -vuotiaille kunnassa asuville lapsille ja nuorille. Avustusta voi hakea yhdelle tai useammalle lapselle samassa perheessä. Avustusta voi hakea jäsenmaksuihin, vuosimaksuihin tai esim. harrastustoiminnassa tarvittavan välineistön hankkimiseen. Avustuksen suuruus arvioidaan tapauskohtaisesti ja voi täten vaihdella tarpeiden mukaan. Avustusta voi hakea lapsen huoltaja, ammattilainen tai muu aikuinen lapsen ympäristössä yhteistylössä perheen kanssa (esim. sukulainen, opettaja, valmentaja, nuorisotyöntekijä tai perhetyöntekijä).

Kriteeri avustuksen saamiseksi on haastava taloudellinen tilanne, esim. johtuen työttömyydestä, sairaudesta, yksinhuoltajuudesta tai muussa perhetilenteen muutoksessa. Avustusta voi hakea jatkuvasti vuoden 2024 aikana, niin kauan kun varoja on jäljellä. Hakemukset käsitellään anonyymisti. Vapaa-ajan koordinaattori jakaa avustukset.