Kymmeniä ihmisiä lähtee juoksemaan Kruunupyynkierrosta lähtöpamauksen kajahdettua.

Kulttuuri & Vapaa-aika & Matkailu

 

Luontoelämyksiä arvostavalle Kruunupyy tarjoaa mainiot mahdollisuudet liikunnalle ja ulkoilulle. Pitkät luontopolut ja valaistut ladut tarjoavat hyviä kuntoiluhetkiä kaikkina vuodenaikoina. Kaukaloita ja kuntosaleja on kaikissa kunnanosissa.

 

Oma-aloitteisiin kanoottiretkiin ja melontaan löytyvät oivat mahdollisuudet niin järvissä, joissa kuin saaristossakin. Laajat järvialueet ovat melontaan erityisen sopivat. Kruunupyynjoki on korkeaveden joki, jossa veden määrä etenkin koskissa on riittävä lähinnä kevätaikaan. Monet järvet tarjoavat myös kanoottiretkimahdollisuuksia Teerijärvellä ja Alavetelissä.

 

Laajat metsät, peltoaukeamat ja monet vesistöt ovat urheilukalastajien ja metsästäjien mieleen.  Stor-Seljesjärveen istutetaan joka toinen viikko kirjolohta.

 

Kunnassa on useampi uimaranta käytettävissä, kaikki makean veden äärellä. Osa on järvien rannassa, toiset jokien varrella tai pienempien vesien äärellä.

 

Kruunupyyn kunnassa on monta aktiivista yhdistystä rikastuttamassa kuntalaisten elämää. Yhdistykset ylläpitävät toimintaa muun muassa liikunnan ja kulttuurin alalla, sekä nuorille että vanhemmille.

 

Musiikki on tärkeä osa ihmisten arkea. Kylillä kaikuu niin kuorolaulu, klassinen pelimannimusiikki kuin rokkikin ja historiaan saa tuntumaa lukuisilla museoalueilla.

 

Vapaa-ajan koordinaattori Hanna Aarnio

Sähköposti: hanna.aarnio@kronoby.fi

Puhelin: 040 8679 739

 

Vapaa-ajan koordinaattori Hanna Aarnio jakelee Voi hyvin -esitteitä.