Pirteästi pyöräillen

Mies ja nainen pyöräilee soratiellä kukkien keskellä.

Myös tänä vuonna kunta tekee suuremman panostuksen pyöräilyn lisäämiseksi. Hankkeeseen kuuluu muun muassa mahdollisuus lainata sähköpyöriä ilmaiseksi sekä pyöräilykampanjoita ja tapahtumia kuntalaisille ja kunnan työntekijöille. Hankkeessa laaditaan ja jaetaan myös esite pyöräilyreiteistä luonnossa. Hanke suuntautuu sekä vähemmän että enemmän kokeneille pyöräilijöille.

 

Vuoden 2024 uutuutena keskitytään maastopyöräilyn edistämiseen

 

Viime vuonna lainatessamme sähköpyöriä kävi ilmi, että suurin kiinnostus oli maastopyöriä kohtaan. Haluamme mieluusti kannustaa maastopyöräilyyn, sillä koemme, että se on myös ensimmäinen askel lähialueen työmatkapyöräilyyn: Sähkömaastopyörät soveltuvat hyvin myös kunnan monipuoliseen maastoon.

 

Tältä sivulta löytyy tietoa hankkeesta. Sivua päivitetään jatkuvasti.

 

 

 

Sähköpyörien maksuton lainaus

 

Kruunupyyn kunta lainaa maksutta maastokäyttöön tarkoitettuja sähköpolkupyöriä 15.4 - 30.9.2024 välisenä aikana.

 

Varausjärjestelmään pääset tästä!

 

Täällä pyörät tulevat sijaitsemaan:

Kruunupyyn pääkirjasto: huhti-, touko-, heinä- ja syyskuussa

Alavetelin kirjasto: elokuussa

Teerijärven kirjasto: kesäkuussa

 

 

 

Tietoa kilometrikisasta

 

Haluamme kannustaa mahdollisimman monia osallistumaan Kilometrikisaan Kruunupyyn kunnan joukkueessa. Osallistumalla kunnan joukkueessa kisaan voi samalla voittaa hienoja palkintoja.

 

Kilometrikisa on kansallisesti tunnettu, vuosittain toistuva kampanja, jonka avulla halutaan saada kansalaisia pyöräilemään enemmän. Kampanja alkaa toukokuussa ja päättyy syyskuussa. Kisaan voi osallistua rekisteröitymällä kilometrikisa.fi sivustolla. Rekisteröitymisen yhteydessä voi ilmoittaa missä joukkueessa kisaat. 

 

Kilometrikisan tilastoja tullaan hyödyntämään Pigga pedister – Pirteästi pyöräillen -hankkeessa.

 

Osallistuaksesi Kruunupyyn kunnan joukkueeseen, Kronoby kommun, tulee sinun kirjoittaa osallistumiskoodi Krombi24 ilmoittautuessasi mukaan joukkueeseen. Ilmoittautumisen jälkeen on aika aloittaa polkeminen ja kirjata kilometrit sivustolle. Ehkä voisit haastaa myös ystävän mukaan?

 

 

 

Vuoden työmatkapyöräilijä

 

Ja Vuoden työmatkapyöräilijä on... *rumpujen pärinää*

 

Onnittelut Toni Libäck, Vuoden työmatkapyöräilijä 2024!

 

Komitean perustelu kuuluu seuraavasti:

"Olet aktiivinen työmatkapyöräilijä, jonka näkee pyöräilevän töihin säästä riippumatta. Olet todellinen osoitus siitä, kuinka vahva ihminen voi olla!"

 

Ehkä asia on niin kuin Toni sanoo, piristyy kun saa pyöräillä töihin ja töistä takaisin kotiin? Miksipä et sinäkin lainaisi yhtä kunnan sähköpyöristä ja kokeilisit pyöräillä töihin? 

 

Kolme miestä pyöräilee maantiellä metsän vilistäessä ohi.

Pigga pedister – Pirteästi pyöräillen -hanke

 

 

Myös vuonna 2024 Pirteästi pyöräillen -pyöräilyhanke on saanut rahoitusta Traficomilta: Tänä vuonna painotetaan maastopyöräilyä.

 

Kruunupyyn kunta on suhteellisen harvaan rakennettu maalaiskunta, jossa välimatkat voivat olla pitkiä. Mahdollisuudet pyöräilyyn ovat hyvät, mutta on tarpeen saada asennemuutosta aikaan, jotta useampi valitsee pyörän auton sijaan. Suurin osa kuntalaisista omistaa auton ja on hyvin tavallista, että työmatkat ja myöskin lyhyemmät siirtymät kyläkeskuksiin tapahtuvat autolla. Tämä vaikuttaa myös nuoriin, jotka mieluummin kysyvät kyytiä kouluun sen sijaan, että itse pyöräilisivät tai kävelisivät.

 

Tämän hankkeen avulla haluamme panostaa isommin pyöräilyyn ja tuoda esille ne edut, joita saa kun valitsee pyörän auton sijaan, sekä lyhyempää että pidempää matkaa taittaessa. Tällä tavoin voidaan säästää luonnon varoja, kehittää kestävämpiä liikkumismuotoja sekä samalla saadaan monia terveyshyötyjä kaupan päälle. Auton valitseminen pyörän sijaan on monelle tuttu tapa ja tätä tapaa haluamme yrittää muuttaa.

piggapedister logo med lila bakgrund och vit elcykel fram. Pirteästi pyöräillen logo, jossa lila pohja ja kuvassa valkoinen sähköpyörä