Pirteästi pyöräillen

Mies ja nainen pyöräilee soratiellä kukkien keskellä.

Tänä vuonna kunta tekee suuremman panostuksen pyöräilyn lisäämiseksi. Hankkeeseen kuuluu muun muassa mahdollisuus lainata sähköpyöriä ilmaiseksi sekä pyöräilykampanjoita ja tapahtumia kuntalaisille ja kunnan työntekijöille. Hanke suuntautuu sekä vähemmän että enemmän kokeneille pyöräilijöille.

 

Tältä sivulta löytyy tietoa hankkeesta. Sivua päivitetään jatkuvasti.

 

 

 

Tietoa kilometrikisasta

 

Haluamme kannustaa mahdollisimman monia osallistumaan Kilometrikisaan Kruunupyyn kunnan joukkueessa. Osallistumalla kisaan voi samalla voittaa hienoja palkintoja – pääpalkintona on hotelliyöpyminen kahdelle Kalajoella, johon kuuluu pyörävuokra kahdelle henkilölle.

 

Kilometrikisa on kansallisesti tunnettu, vuosittain toistuva kampanja, jonka avulla halutaan saada kansalaisia pyöräilemään enemmän. Kampanja alkaa toukokuussa ja päättyy syyskuussa. Kisaan voi osallistua rekisteröitymällä kilometrikisa.fi sivustolla. Rekisteröitymisen yhteydessä voi ilmoittaa missä joukkueessa kisaat. Osallistumalla Kruunupyyn kunnan joukkueeseen voit voittaa hienoja palkintoja.

 

Kilometrikisan tilastoja tullaan hyödyntämään Pigga pedister – Pirteästi pyöräillen -hankkeessa.

 

Osallistuaksesi Kruunupyyn kunnan joukkueeseen, Kronoby kommun, tulee sinun kirjoittaa osallistumiskoodi Krombi23 ilmoittautuessasi mukaan joukkueeseen. Ilmoittautumisen jälkeen on aika aloittaa polkeminen ja kirjata kilometrit sivustolle. Ehkä voisit haastaa myös ystävän mukaan?

 

 

 

Sähköpyörien maksuton lainaus

 

Suuret kiitokset kaikille kuluneen kesän aikana sähköpyöriä lainanneille! Pyöriä on lainattu yhteensä 220 kertaa ja niillä on ajettu 10 000 km, mikä on erittäin ilahduttava tilasto.

 

Haluamme kiittää myös taitavia ja osallistuvia yhteistyökumppaneitamme: Olemme kiitollisia, että osallistuitte hankkeeseen.

 

 

 

 

Vuoden työmatkapyöräilijä

 

Kruunupyyn kunta valitsi nyt toista vuotta peräkkäin vuoden työmatkapyöräilijän. Vuoden työmatkapyöräilijät 2023 on Siv ja Niklas Pajunen.

 

Tuomariston perustelu kuului seuraavasti:

 

”Satoi tai paistoi, niin te pyöräilette heti kun tiet ovat sulaneet. Teidän iloinen mielenne ja positiivinen asenteenne kannustaa myös muita pyöräilemään enemmän!”

 

Suuret onnittelut!

 

 

 

Tapahtumakalenteri

  

Kalenteria päivitetään säännöllisesti.

 

 

 

22.9               Autoton päivä

 

Autottomana päivänä kunta haluaa kannustaa kaikkia, joilla on mahdollista tulemaan töihin pyörällä auton sijaan. Päivää tullaan mainostamaan kunnan some-kanavilla.

 

 

31.10            *Salainen*

 

Alakouluikäisille lapsille suunnatun hauskan ja opettavaisen tapahtuman valmistelut ovat käynnissä. Lisätietoja tulee, kun yksityiskohdat ovat valmiit.

 

 

Säännölliset maantiepyörälenkit

 

Maantiepyöräilylenkkejä tiistaisin lähtö klo. 18:00 ja sunnuntaisin lähtö klo. 9:00 Alavetelin Salelta. Vauhti ja matka päätetään yhdessä paikan päällä osallistujien toiveiden mukaisesti.

 

Järjestäjä: IK Myran

 

 

Kolme miestä pyöräilee maantiellä metsän vilistäessä ohi.

Pigga pedister – Pirteästi pyöräillen -hanke

 

 

Pyöräilyhanke on yksivuotinen ja sen kustantaa Traficom yhdessä Kruunupyyn kunnan kanssa.

 

Kruunupyyn kunta on suhteellisen harvaan rakennettu maalaiskunta, jossa välimatkat voivat olla pitkiä. Mahdollisuudet pyöräilyyn ovat hyvät, mutta on tarpeen saada asennemuutosta aikaan, jotta useampi valitsee pyörän auton sijaan. Suurin osa kuntalaisista omistaa auton ja on hyvin tavallista, että työmatkat ja myöskin lyhyemmät siirtymät kyläkeskuksiin tapahtuvat autolla. Tämä vaikuttaa myös nuoriin, jotka mieluummin kysyvät kyytiä kouluun sen sijaan, että itse pyöräilisivät tai kävelisivät.

 

Tämän hankkeen avulla haluamme panostaa isommin pyöräilyyn ja tuoda esille ne edut, joita saa kun valitsee pyörän auton sijaan, sekä lyhyempää että pidempää matkaa taittaessa. Tällä tavoin voidaan säästää luonnon varoja, kehittää kestävämpiä liikkumismuotoja sekä samalla saadaan monia terveyshyötyjä kaupan päälle. Auton valitseminen pyörän sijaan on monelle tuttu tapa ja tätä tapaa haluamme yrittää muuttaa.

piggapedister logo med lila bakgrund och vit elcykel fram. Pirteästi pyöräillen logo, jossa lila pohja ja kuvassa valkoinen sähköpyörä