Muu julkinen palvelu

 

 

 

Perheneuvonta

Monet elämäntilanteet voivat todella muuttua paremmaksi puhumalla luottamuksellisesti jonkun kanssa mieltä painavista asioista, esimerkiksi parisuhteen kriisitilanteissa, kun perheessä on ongelmia, kun kasvaminen ihmisenä tekee kipeää. Silloin perheneuvontatoimisto voi auttaa.

 

Voit varata ajan puhelimitse 040 3100 485, varmimmin ma-kesk klo 9-12
Sähköposti: pietarsaari.perheneuvonta@evl.fi

 

Perheneuvontatoimiston käyntiosoite on Isokatu 14 C, 4 kerros, Pietarsaari (Pietarsaaren Työterveyskeskuksen yläpuolella).

 

 

 

Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan oikeusaputoimisto

 

 

Edunvalvonta

Edunvalvoja voi olla tarpeen, kun esimerkiksi sairaus tai korkea ikä ovat heikentäneet henkilön henkisiä kykyjä niin, että hän ei itse kykene valvomaan etujaan tai hoitamaan asioitaan. Edunvalvoja määrätään kuitenkin vain, jos asiat eivät tule asianmukaisesti hoidetuksi muulla tavoin. Edunvalvojan määräämisestä saa lisätietoa oikeusministeriön esitteestä Holhoustoimen palvelut sekä maistraatin henkilökunnalta.

 

Pietarsaaren toimipaikka huolehtii Kruunpyyn asukkaiden yleisestä edunvalvonnasta.

 

 

Oikeusapu

Oikeusapu tarkoittaa sitä, että kansalainen voi saada itselleen oikeudellisen asian hoitamista varten avustajan kokonaan tai osittain valtion varoilla. Tuomioistuimissa on usein tarpeen käyttää oikeudellista avustajaa, samoin sovintoneuvotteluissa ja erilaisten asiakirjojen laadinnassa. Oikeusapuun kuuluvat kaikenlaiset oikeudelliset asiat.

 

Oikeusapua ei myönnetä yrityksille tai yhteisöille.

 

Yhteystiedot:

Virastotalo Ebba Brahe

Kanavapuistikko 1
68601 PIETARSAARI
Puh: 029 566 1260
Faksi: 029 566 1269
S-posti: pohjanmaa.edunvalvonta@oikeus.fi tai pohjanmaa.oikapu@oikeus.fi

 

 

 

Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tehtävät liittyvät kilpailu- ja kuluttajapolitiikan toteuttamiseen, markkinoiden toimivuuden varmistamiseen, kilpailulain ja EU:n kilpailusääntöjen täytäntöönpanoon sekä kuluttajan taloudellisen ja oikeudellisen aseman turvaamiseen.

 

Neuvonnan puhelinnumero: 029 505 3000, numero palvelee valtakunnallisesti arkisin klo 8.00-16.15.

 

Tietoa kuluttajakaupan säännöistä, menettelytapaohjeita, valitusmalleja, ajankohtaisia tiedotteita ja tarkempaa tietoa neuvontapalvelusta löytyy verkkopalvelusta www.kuluttajaneuvonta.fi.

 

 

 

Sosiaali- ja potilasasiamies

 

Kokkolan Sosiaali- ja Terveyspalveluiden sosiaali- ja potilasasiamies toimii myös Kruunupyyn sosiaali- ja terveyspalveluiden sosiaali- ja potilasasiamiehenä.


Hänen puhelinajat ovat maanantaisin ja tiistaisin klo 9.00-12.00 ja torstaisin klo 12.00-15.00. Tapaamisista on sovittava erikseen.

Sosiaali ja potilasasiamiehen palvelut ovat maksuttomia.

 

Kokkolan terveyskeskus, Mariankatu 28 (3 kerros), 67200 Kokkola
Puh 044 722 2309 virka-aikana

 

 

 

Velkaneuvonta

 

Talous- ja velkaneuvonta on maksutonta asiakkaalle.

 

Lainmuutoksen myötä talous- ja velkaneuvontapalvelun kotikuntasidonnaisuus poistuu. Asiakas voi jatkossa kääntyä minkä tahansa oikeusaputoimiston puoleen. Talous- ja velkaneuvonnan palveluja on mahdollista saada myös etäpalveluna videoyhteyden välityksellä.

 

Länsi- ja Sisä-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiirin alueella talous- ja velkaneuvontaa tarjoavat Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan oikeusaputoimistot. Toimipaikkojen yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://oikeus.fi/oikeusapu/fi/index/yhteystiedot.html

 

Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan oikeusaputoimisto pohjanmaa.velkaneuvonta@oikeus.fi 
puh. 0295661245

 
 

 

Aktion Österbotten

Aktion Österbotten on Rannikko-Pohjaanmaan ruotsinkielisten organisaatioden ja yhdistysten yhteistyöorganisaatio ja kehittäjä.

 

Osoitteesta www.aktion.fi löydät lisätietoja, henkilökunnan yhteystiedot sekä osoitteemme.