Uutiskirje 6/22

 

 

27.6.2022

 

 

Tässä tulee viimeinen uutiskirje ennen kesälomia. Seuraava uutiskirje ilmestyy syksyllä, kunhan olemme ensin huilanneet, hankkineet rusketusraidat ja nauttineet vapaista.

 

Kuntalaisaloite.fi ja palaute

Kunta on ottanut käyttöön Kuntalaisaloite.fi –verkkopalvelun, jonka kautta kuntalaiset voivat tehdä aloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita. Voit käyttää palvelua suomeksi ja ruotsiksi. Kuntalaisaloite.fi on oikeusministeriön tarjoama palvelu ja sen käyttö on turvallista ja maksutonta.

Lisäksi olemme tehneet erillisen Palaute-sivun kotisivuille, jonka kautta voit antaa palautetta kunnalle; kommentoida, kiittää, haukkua, esittää kysymyksiä ym.

Pikalinkit molempiin löytyvät kotisivun pääsivun alareunasta, kohdasta Löydä suoraan.

 

Kunnantalo suljettu

Muistathan, että Kunnantalo sulkee ovensa kesälomien ajaksi viikot 27 - 31, eli 4.7 – 8.8.2022.

 

Vs. talous- ja henkilöstöjohtaja

Ajalla 8.8.2022 - 15.2.2023 Sissi Brännbacka sijaistaa talous- ja henkilöstöjohtajaa tämän ollessa virkavapaalla.

 

Hanke kävelyn, pyöräilyn ja kestävän liikkuvuuden edistämiseksi

Kunta on mukana Kävelyn, pyöräilyn ja kestävän liikkuvuuden edistäminen Pietarsaaren seudulla –hankkeessa yhdessä muiden seudun kuntien kanssa. Hanke on aloittanut kestävän liikkumisen suunnitelman laadinnan. Suunnittelun lähtökohdiksi halutaan kartoittaa seudulla asuvilta arkiliikkumista ja erityisesti näkemyksiä liikenteen ja liikkumisen kehittämistarpeista ja –mahdollisuuksista. Tätä varten on tehty asukaskysely: https://new.maptionnaire.com/q/67ceg6cne3c4 , johon voit vastata 25.7 asti. Vastaaminen kestää noin 10 – 15 minuuttia ja halutessasi voit ohittaa kysymyksen, jollet halua tai osaa vastata siihen. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan palkintoja.

 

Lennä Kruunupyystä ja Kruunupyyhyn

Lennot Kruunupyyn kentältä Tukholmaan ovat jälleen käynnissä ja 15.8 avataan uusi reitti Uumaja – Skellefteå – Kruunupyy. Uusi reitti lentää 50 % ympäristöystävällisemmällä biokoneella. Mutta tavoitteena on, että reitti vuodesta 2026 lennetään sähkölentokoneella.

 

Mielenterveyden ensiapu -koulutuksia

Mielenterveysosaamisen vahvistamiseen Keski-Pohjanmaalla ja Kruunupyyn kunnassa tähtäävä Meidän mielessä -hanke etsii kiinnostuneita ohjaajakoulutuksiin osallistujia. Tavoitteena on saada kokoon 15 osallistujaa, jolloin Mieli ry:n kouluttaja pitää koulutuksen Keski-Pohjanmaalla. Koulutus on osallistujille ilmainen.

Meidän Mielessä -hankkeen seuraava Mielenterveyden ensiapu® 2 (MTEA2) -koulutus järjestetään 15.11. ja 22.11.2022. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien mielenterveysosaamista tarjoamalla asianmukaista tietoa mielenterveyden ongelmista. Koulutus on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittaudu mukaan Soiten koulutuskalenterin kautta:  https://hrmpublic.services.plat.fi/kpshpPublicTraining/public?PAGE=PublicTrainingCalendar

 

Alavetelinkierros

Alavetelinkierros järjestettiin ensimmäisen kerran nyt maanantaina. 6 km reitille suunnisti yhteensä 45 henkilöä ja yksi koira. Sää oli täydellinen ja ensi vuonna tavoitteena on järjestää Teerijärvenkierros.

 

@visitkronoby

Jos TikTok-sovellus on sinulle vielä vieras, niin nyt on aika ainakin vilkaista sovellusta. Kunta ottaa nimittäin piakkoin käyttöön TikTokin ja tilimme löytyy nimellä @visitkronoby. Olemme ensimmäisten kuntien joukossa Suomessa TikTokissa ja tulemme markkinoimaan kuntaa melkoisesti kyseisen sovelluksen kautta. Joten poikkea katsomassa ja kommentoimassa videoita!

 

Kesätapahtumia

Toivotaan, että kesä on ihana, aurinkoinen ja lämmin. Ja osallistukaahan kunnassa järjestettäviin tapahtumiin, sillä niitä on paljon tarjolla, mm. Torgaren kesäteatteri, Kruunupyypäivä 2.7, Alavetelinviikko 2 – 10.7 ja Teerijärven kotiseutumuseopäivät 9 – 10.7.

 

 Oikein ihanaa kesää!