Joulutervehdys

 

 

23.12.2022

 

 

Pitkä koronavuosi, jälleen kerran, lähestyy loppuaan. Ajatella, että näitä sanoja on vieläkin toistettava?! Tämä on myös ollut vuosi, jolloin monella meistä on ollut korona ja levinneisyys yhteiskunnassa on ollut suurta. Toisaalta olemme onneksi myös voineet saada rokotuksia! Ja vaikka korona sekä muut influenssat ja virukset ovat koetelleet sekä varhaiskasvatusta että kouluja, on vuoden aikana moni asia palautunut takaisin normaaliin. Olemme järjestäneet jälleen henkilöstöjuhlan. Olemme pitäneet päättäjäisiä, joulujuhlia ja valmistujaisia. Olemme voineet kokoontua puhumaan ja nauramaan kuten ennen. Kaikkea tätä, jota tarvitsemme niin paljon!

 

Vuosi on ollut erittäin myönteinen myös monella tapaa – kunnassamme on moni asia edennyt ja kehitys on ollut hyvää! Olemme päättäneet uuden esikoulun ja koulun rakentamisesta Teerijärvelle ja valinneet hankkeelle urakoitsijan. Koulu valmistuu keväällä 2024 ja samana syksynä vanha koulu tulee olla purettuna ja koulupihan valmiina. Olemme aloittaneet useamman uuden teollisuusalueen suunnittelun – sekä Kruunuportilla että Teerijärvellä, jossa ensimmäiset rakentamiset ovat jo täydessä vauhdissa.

 

Kaikki koulumme ovat nykyään Vihreä Lippu -kouluja ja ilmastotyö on muutoinkin ottanut askeleita eteenpäin. Uusien pyöräteiden suunnittelu on käynnistynyt sekä Alavetelissä, jossa valtatie 13 alle tulee alikulku ja pyörätie jatkuu pitkin Backändantietä, että valtatie 8 pitkin Kokkolasta Kruunupyyn kautta Edsevöhön. Molemmat ovat tärkeitä hankkeita. Olemme myös aloittaneet tuulivoimalan suunnittelun kuntaan – yksi tapa turvata tarvittavan sähkön saannin kohtuulliseen hintaan maassamme. Voisin jatkaa vaikka kuinka kauan, sillä paljon hyvää on meneillään!

 

Mutta hillitsen itseäni tässä kohtaa ja toivotan sen sijaan teille kaikille oikein hyvää joulua! Toivon, että ehditte kaikki rentoutua melko uuvuttavan vuoden jälkeen, saatte viettää aikaa haluamienne ihmisten parissa, saatte syödä hyvin ja saatte tehdä juuri sitä mitä haluatte pyhien aikana! Haluan myös toivottaa kaikille oikein hyvää uutta vuotta! Olkoon uusi vuosi se vuosi, jolloin unohdamme periaatteessa koronan, jolloin saamme enemmän normaalia takaisin ja vuosi, jolloin jatkamme kaiken hyvän kehittämistä!

 

Malin Brännkärr
Kunnanjohtaja

 

julkort22