Toukokuun uutiskirje

 

 

31.5.2024

 

 

Tästä voit lukea toukokuun uutiskirjeen pdf-muodossa (4.5 Mb)

 

 

Avoimet ovet Kunnantalolla 10.6

Pidämme Avoimet ovet Kunnantalolla maanantaina 10.6.2024 klo.14–18. Päivän aikana on monenlaista ohjelmaa, muun muassa tanssityöpaja tanssiesityksineen, liikuntainnostaja tekee käden puristusvoimatestejä, rakennustarkastaja vastaa kysymyksiin rakennusluvista ja voit kokeilla raaputusaskartelua. Kunnantalon henkilöstö on myös koonnut luovan näyttelyn ja tietenkin luvassa on myös aarrejahti.

Kunnanvaltuuston kokous alkaa klo.18 Avoimien ovien päätteeksi, joten sitäkin olet tervetullut seuraamaan.

Tarjoamme tietenkin myös kahvia ja mehua pullan kera. Yksityiskohtaisempi ohjelma julkaistaan piakkoin.

Tervetuloa!

 

 

Kruunupyynkierros 13.6

Torstaina 13.6 vuorossa on odotettu Kruunupyynkierros! Edellisestä kerrasta on jo muutama vuosi, joten nyt tarttukaa tilaisuuteen osallistua. Kruunupyynkierrokselle voi osallistua pilke silmäkulmassa. Osallistujasarjatkaan eivät ole liian vakavia: täysillä, koiran kanssa, lastenrattaat, nauti maisemista, pyöräreitti sekä uutuutena lyhyempi reitti ohjaajan kanssa.

Aloitamme yhteisellä lämmittelyllä Kruunupyyn pääkirjaston edessä, jonka jälkeen voit valita käveletkö, juoksetko vai pyöräiletkö merkityn reitin. Ei osallistumismaksua tai ennakkoilmoittautumisia.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan aktiivisuusranneke.

Lisätietoja ja reittikartat julkaistaan piakkoin.

 

 

Ja Vuoden työmatkapyöräilijä on... *rumpujen pärinää*

Onnittelut Toni Libäck, Vuoden työmatkapyöräilijä 2024!

Komitean perustelu kuuluu seuraavasti:

"Olet aktiivinen työmatkapyöräilijä, jonka näkee pyöräilevän töihin säästä riippumatta. Olet todellinen osoitus siitä, kuinka vahva ihminen voi olla!"

Ehkä asia on niin kuin Toni sanoo, piristyy kun saa pyöräillä töihin ja töistä takaisin kotiin? Miksipä et sinäkin lainaisi yhtä kunnan sähköpyöristä ja kokeilisit pyöräillä töihin? 

Palkinto jaetaan osana Pirteästi pyöräillen -hanketta. 

 

 

Kunnantalo suljettu lomien ajan

Totuttuun tapaan Kunnantalon ovet sulkeutuvat kesälomien ajaksi. Tänä vuonna Kunnantalo on suljettu viikot 27-31, eli 1.7-4.8.2024.

 

 

Savuton ja hajusteeton työympäristö

Kruunupyyn kunta on jo entuudestaan savuton työpaikka ja nyt pyrimme myös olemaan hajusteeton kunnan kaikissa työtiloissa (mm. koulut, päiväkodit, kirjastot ja Kunnantalo). Pyydämme kaikkia olemaan huomaavaisia ja välttämään hajuvettä tai muita voimakkaasti tuoksuvia hygieniatuotteita työskennellessänne tai vieraillessanne kunnan tiloissa.

 

 

Infotilaisuus koskien Jolkan tuulivoimahanketta

Yleinen infotilaisuus koskien Jolkan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa sekä OAS:a järjestetään tiistaina 11. kesäkuuta 2024 klo. 17–19 Gillestuganilla (Gillestugantie 23, Alaveteli).

Voit lukea OAS:n (osallistumis- ja arviointisuunnitelma) Kaavoituskatsaus-sivulla.

Kokoukseen voi osallistua myös etänä Teamsin kautta. Teams-linkin löydät tästä.

 

 

Kutsu kaipaamasi henkilö Tule tänne! -rekrymessuille 24.7

Etsitkö uutta työtä? Haluatko nähdä, mitä seudun elinkeinoelämällä on tarjottavana? Vai onko sinulla tytär, poika, lapsenlapsi tai serkku, jota kaipaat erityisen paljon ja toivoisit muuttavan tänne? Kutsu silloin heidät paikalle Tule tänne! -tapahtumaan!

Keskiviikkona 24. heinäkuuta klo 13–17 keskellä Jaakon päiviä järjestetään taas Tule tänne! -rekrytointimessut Campus Allegrossa Pietarsaaressa. Viime kesänä paikalla oli yli 1000 kävijää ja 40 näytteilleasettajaa. Yritykset, kunnat, asuntotoimijat ja koulutuksen järjestäjät ovat paikalla markkinoimassa tarjontaansa.

Tule sinäkin ja innostu Pietarsaaren seudun, maailman parhaan paikan, tarjonnasta!

 

 

Ilmoitus etsintätyöstä

Sisu Exploration Oy aloittaa malminetsintään liittyvät etsintätyöt Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla sekä Pohjanmaan koillisosassa kesäkuun alussa. Sisu etsii alueelta litiumia. Etsintätyöt kohdistuvat karttakuvan osoittamalle alueelle. Pohjoisempi kohde sijaitsee Alajärven, Evijärven, Kaustisen, Kruunupyyn, Lappajärven, Perhon, Vetelin ja Vimpelin kuntien alueella. Eteläisempi kohde sijaitsee Alavuden ja Kuortaneen kunnan alueella.

Alueella työskentelee kolme tai neljä kahden hengen ryhmää, jotka liikkuvat maastossa jalkaisin tehden havaintoja alueen kallioperästä. Paikoin kerätään vasaralla kivinäytteitä kallioperästä ja lohkareista. Suunnitellut tutkimukset ovat kaivoslain 7§:ssä tarkoitettua etsintätyötä, josta ei aiheudu vahinkoa. Etsintätöitä ei suoriteta asutuksen läheisyydessä. Työt aloitetaan kesäkuun alussa ja kestoksi arvioidaan 3 – 4 viikkoa. Tarvittaessa töitä jatketaan heinä-elokuussa pienemmällä kokoonpanolla.

Töistä vastaa: Anton Niemelä, puh. 040 129 3407, anton.niemela@geopool.fi

Sisun verkkosivut: http://www.sisuexploration.com/

 

 

Tiedotus kenttätöistä ja yleisötilaisuudesta

Arvo Metals Oy suorittaa kesän 2024 aikana malminetsinnän kenttätöitä Kaustisen, Kruunupyyn ja Kokkolan alueella omilla malminetsintä varaus- ja lupa-alueillaan sekä niiden läheisyydessä. Työntekijät liikkuvat maastossa jalkaisin ja heillä on yhtiön tunnuksilla varustettu vaatetus. Työt sisältävät geologista kartoitusta, lohkare-etsintää, pienimuotoista maaperänäytteenottoa ja geofysikaalisia mittauksia.

Arvo Metals Oy järjestää tiedostustilaisuuden Kaustisen Kansanmusiikkikeskuksen museosalissa maanantaina 3.6. klo.18.00 alkaen.

 

 

Tapahtumakalenteri

Yhdistykset/seurat! Laajennamme uutiskirjettä ja jatkossa se tulee sisältämään myös yhdistysten/seurojen tapahtumakalenterin. Jokaiseen uutiskirjeeseen tulee seuraavan kuukauden tapahtumakalenteri. Mikäli haluatte oman tapahtumanne mukaan uutiskirjeeseen, lähettäkää lyhyt info tapahtumastanne s-postitse osoitteeseen pia.byskata@kronoby.fi viimeistään joka kuun 20. päivä. Poikkeuksena heti heinäkuun ja elokuun tapahtumakalenteri, jonka tiedot tarvitsemme viimeistään 16.6.