Syyskuun uutiskirje

 

 

27.9.2024

 

 

Tästä voit lukea syyskuun uutiskirjeen pdf-versiona (pdf, 3.9 Mt)

 

 

Ehdota tämän vuoden Kestävän kehityksen -palkinnonsaajaa

Tiedätkö jonkun henkilön, yhdistyksen tai yrityksen, jonka katsot olevan sopiva saamaan Kruunupyyn kunnan uuden kestävän kehityksen -palkinnon? Ehkä joku, joka esimerkillisellä tavalla kannustaa muita kunnassa olemaan ekologisesti kestävä?

Voit ehdottaa omaa ehdokastasi tämän linkin kautta 11.10 mennessä.

Kuntalaiset ehdottavat ehdokkaat kunnan kestävän kehityksen -palkinnon saajaksi. Työryhmä käy tämän jälkeen läpi ehdotukset ja hyväksytyistä ehdokkaista kuntalaiset voivat sitten äänestää voittajaa. Tekninen ja ympäristölautakunta vahvistaa voittajan kuntalaisten äänten perusteella. Viime vuoden voittaja oli Paulina Åkerlund / I´M Nordic Eco Cosmetics.

 

 

Kansalaistapaaminen 3.10 koskien Valtatie 8

3.10.2024 klo. 17.00 - 18.30 järjestetään yleisötilaisuus Kunnantalolla koskien Valtatie 8 parantamista.

Valtatielle 8 suunnitellaan keskikaiteellinen ohituskaistaosuus Boholmintien ja Kruunuportin alueen välille. Ohituskaistaosuuden nykyiset liittymät valtatielle katkaistaan ja suunnitellaan korvaavat yhteydet. Lisäksi Kruunuportin alueelle suunnitellaan uusi liittymä ja Kruunupyyntien liittymä parannetaan.

Tilaisuudessa voi tutustua suunnitelmaluonnoksiin sekä esittää niistä mielipiteensä. Tarkemmat tiedot löydät tämän linkin kautta. 

 

Hae avustuksia

Lokakuussa yhdistykset voivat hakea lämmitysavustusta sekä avustusta johtajakoulutukseen nuoriso-, urheilu- ja kulttuurialoilla. Lisätietoja ja hakemuslomakkeet löytyvät kunnan verkkosivustolta tämän linkin kauttaVapaa-ajan koordinaattori vastaa mahdollisiin avustuksiin liittyviin kysymyksiin.

 

 

Yleinen tiedotustilaisuus 16.10 koskien Kvarnbackenia

Kvarnbackenin tuulivoimapuistosta järjestetään yleinen tiedotustilaisuus 16.10.2024 klo. 18-20 Småbönders UF:n tiloissa (Småböndersintie 576, 68750 Småbönders). Kahvitarjoilu klo. 17:30 alkaen. Teams-linkki kokoukseen löytyy kunnan verkkosivustolta lähempänä tilaisuutta.

 

 

Kantatie 63 Ina-Kaustinen yleissuunnittelu aloitettu

Yleissuunnitteluvaihe on käynnistetty toukokuussa.

Suunnittelualue on noin 14 km pitkä, josta uutta tielinjausta on noin 8 km. Uusi tielinjaus suunnitellaan 100 km/h nopeusrajoituksella. Hankkeen tavoitteena on parantaa tieosuuden liikenteen sujuvuutta, ennustettavuutta, matka-aikaa ja liikenneturvallisuutta. Tavoitteena on lisäksi tievarren asukkaiden meluhaittojen vähentäminen sekä jalankulun ja pyöräilyn olosuhteiden parantaminen.

Tieosuuden parantamistarpeet muodostuvat tien leventämisestä, geometrian parantamisesta, yksityistieliittymien vähentämisestä, näkemien kasvattamisesta sekä tiellä että liittymissä, liikenneturvallisuuden parantamisesta ja ympäristöhaittojen, kuten melun, ehkäisemisestä.

Uusi kantatielinjaus lyhentää henkilöautoliikenteen matka-aikaa noin 3,5 minuuttia ja raskaan liikenteenkin matka-aika lyhenee lähes 3 minuuttia. Hankkeen toteuttaminen parantaa liikenneturvallisuutta, vähentää liikenteen päästöjä noin 13 %, vähentää merkittävästi meluongelmia sekä parantaa jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita seudulla.

 

 

Senioritapaamiset Teerijärvellä 3.10 ja 10.10

Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää kaksi ruotsinkielistä senioritapaamista Teerijärvellä. Ensimmäinen pidetään 3.10 klo. 13–15 Teerijärven terveysasemalla. Senioritapaaminen on suunnattu kaikille 70-vuotiaille, mutta myös muut kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle.

Toinen tapaaminen pidetään 10.10 klo. 13–15 Teerijärven terveysasemalla ja on suunnattu kaikille 80-vuotiaille, mutta myös muut ovat tervetulleita paikalle.

Ilmoittautumiset viestillä numeroon 040 5121 596 viimeistään 30.9 ensimmäiseen tapaamiseen ja viimeistään 7.10 toiseen tapaamiseen.

 

 

Lastenteatteria Teerijärven kirjastossa 7.10

Kunta tarjoaa ruotsinkielistä lastenteatteria Teerijärven kirjastossa 7.10. Wasa Teater tulee tuolloin paikalle esityksellään Leka saga – 1–5-vuotiaille lapsille.

Sadussa seuraamme Pimiä, joka auttaa metsän eläimiä, mutta yllättäen Pim onkin se, joka tarvitsee apua. Lapset saavat astua suoraan satuun ja tutkia kertomusta kokeilemalla, leikkimällä ja kokemalla.

Luvassa on kaksi esitystä: klo. 17:30 ja 18:10.

Rajoitettu osallistujamäärä. Ilmoittaudu viestillä vapaa-ajan koordinaattorille 040 8679 739 viimeistään 4.10. Ei osallistumismaksua.

 

 

Sarjakuva

Kunta tilasi sarjakuvan Kim Filppulalta, jota tullaan käyttämään markkinoinnissa. Painoimme jo reilun määrän kasseja sarjakuvalla, jotka jaoimme Kotona-messuilla Kokkolassa. Menekki ja palaute oli niin hyvää, joten olemme tilanneet lisää kasseja, jotta voimme jakaa niitä tulevissa tapahtumissamme.

 

 

Vastaa Pohjanmaan hyvinvointialueen kyselyyn

Pohjanmaan hyvinvointialueella valmistellaan yhteisöllisen asumisen kehittämistä sekä muutoksia ikäihmisten ympärivuorokautiseen palveluasumiseen. Alueen asukkaat voivat ottaa kantaa suunnitelmiin vastaamalla kyselyyn verkossa. 

Palveluiden rakennemuutossuunnitelmista voit lukea täältä.  

Kyselyn löydät tämän linkin kautta.

 

 

 

KIRJASTO TIEDOTTAA

 

Digiapu

Hei! Lokakuusta lähtien kirjastossa saa nyt myös apua laitteidensa kanssa. Palvelusta käytetään nimeä “Digiapu”. Ronnie Nylund auttaa vastaamaan kysymyksiin ja auttaa teknisissä ongelmissa.

Palvelun tavoitteena on tarjota kunnan asukkaille, sekä nuoremmille että vanhemmille, maksutonta apua erilaisiin ongelmiin puhelimen, tabletin, tietokoneen yms. kanssa. Tottumattomalle on entistä vaikeampaa suunnistaa nykypäivän yhteiskunnassa, kun päivittäiset palvelut siirretään nopeassa tahdissa verkkoon, ja tuolloin tulee olla joku osaava, jonka luo kääntyä ja saada vastauksia kysymyksiin. 

Aluksi Ronnie on paikalla kerran kuussa joka kirjastoyksikössä. Jos palvelulle on suurta kysyntää lisäämme päiviä. Kirjaston aukioloaikoina Ronnien voi myös tavoittaa s-postilla ronnie.nylund@kronoby.fi tai puhelimitse 040 714 2174.

Näinä päivinä Ronnie on paikalla:

Kruunupyy: 1.10, 5.11, 10.12 klo. 14:00-16:00

Alaveteli: 2.10, 6.11, 11.12 klo. 14:00-16:00

Teerijärvi: 3.10, 7.11, 12.12 klo. 14:00-16:00

 

 

KANSALAISOPISTO TIEDOTTAA

Kruunupyyn kansalaisopisto juhlistaa 60-vuotista taivaltaan lauantaina 5. lokakuuta klo. 18:00 Kruunupyyn Samlingshusetissa.

Ilta aloitetaan seurustelulla klo. 18:00 alkaen. Juhlaohjelma alkaa klo. 18:30.

Tarjoamme kahvia ja kakkua.

Juhlan jälkeen jatkamme tansseilla Salongsorkesterin ja Terjärv Bigbandin tahdissa.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

 

Krombi strip 2x2