Kruunupyyn kunta on hyväksytty EU:n arvostettuun Cities Mission Twinning Learning -ohjelmaan

 

 

18.9.2024

 

 

Kruunupyyn kunta liittyy Amsterdamin, Rooman ja Madridin sekä muiden kaupunkien joukkoon, jotka ovat mukana Cities Mission Twinning Learning -ohjelmassa. Ohjelma on EU:n rahoittama ja sen tavoitteena on auttaa Euroopan kaupunkeja hiilineutraaleiksi. Lyhyesti sanottuna ohjelman tarkoituksena on oppia toisiltaan, kun kyse on hiilineutraaleista ratkaisuista. Kruunupyyn kunta on yhdistetty Helsingborgin pilottihankkeeseen "Co-creating for Climate Neutral Building and Construction in Oceanhamnen".

 

74 hakemuksen joukosta ohjelmaan hyväksyttiin 19 kaupunkia (ja kuntaa). Kruunupyyn kunta kutsuu mukaan myös edustajia muista Pietarsaaren seudun kunnista, eli Pietarsaaresta, Uudestakaarlepyystä, Pedersörestä ja Luodosta.

 

- On suuri kunnia olla osa Cities Mission Twinning Learning -ohjelmaa: Olemme iloisia saadessamme mahdollisuuden oppia muilta, kuinka voimme edistää ilmastotoimiamme – ei vain kunnassamme, vaan koko Pietarsaaren seudulla. Yhdessä alueellisten kumppaneidemme kanssa pyrimme maksimoimaan seudun ilmastostrategiamme vaikutukset ohjelmasta saamiemme oppien avulla, toteaa kunnanjohtaja Malin Brännkärr.

 

Lisätietoja ohjelmasta ja valituista kunnista löytyy ohjelman verkkosivuilta.

 

 

Lisätietoja:

 

Malin Brännkärr, kunnanjohtaja, puh. 040 5347 727