Tee hyviä tekoja

 

 

17.10.2024

 

 

Kunnan ehkäisevän päihdetyön strategiaan kuuluu toimenpide, jossa kannustamme kuntalaisia olemaan hyviä lähimmäisiä toisilleen. Antamalla aikaa, kuuntelemalla ja olemalla läsnä toisillemme voimme ehkäistä pahoinvointia.

Siksi olemme Kruunupyyn kunnassa päättäneet haastaa kuntalaiset olemaan hyviä lähimmäisiä toisilleen ja tekemään hyviä tekoja ensi viikon (viikko 43) aikana. Tämän haasteen avulla haluamme konkreettisella tavalla muistuttaa siitä, että meidän tulee huolehtia toisistamme.

 

Kaikenlaiset hyvät teot lasketaan, tärkeintä on, että ne tehdään myötätunnolla ja välittämisellä. Muutamia esimerkkejä hyvästä teosta ovat: antaa kohteliaisuus, tarjota ruokaa jollekin, soittaa tai vierailla pitkästä aikaa tuttavan luona tai tarjoutua auttamaan esimerkiksi lastenhoidossa tai lehtien haravoinnissa.

 

Kun on tehnyt hyvän teon, voi sen rekisteröidä nimettömästi sähköisesti linkin kautta, joka jaetaan kunnan sosiaalisen median kanavissa sekä kauppojen edustalla olevissa kylteissä. Hyvät teot voi myös kirjata paperille ja jättää kunnan kirjastoihin. Linkki hyvän teon rekisteröimistä varten julkaistaan maanantaina (21.10).

 

Toivomme, että moni osallistuu tähän haasteeseen ja saamme kerättyä upean kollaasin viikon aikana tehdyistä hyvistä teoista. Tavoitteena on tehdä tästä vuosittainen kampanja, ja ehkä tulemme haastamaan myös muita kuntia mukaan jatkossa.