Corona information

 

Coronainfo 4.11.2020

 

Coronaläget ser något bättre ut i vår kommun just nu tack vare Er försiktighet och att rekommendationerna efterföljs. Tack för det.

 

Kom ihåg att pandemin är som ett maratonlopp och vi ser inte målet ännu. Nu måste alla orka kämpa och ännu fortsättningsvis göra vad man kan för att förhindra och bromsa spridningen. Vänta inte på förbud utan ta eget ansvar!

 

Kronoby kommun fortsätter med stängda dörrar till Kommungården. Boka tid om du har ärende till någon. Kommunens personal kan arbeta på distans i mån av möjlighet.

 

Vi rekommenderar att man fortsättningsvis undviker allmänna sammankomster med  flera än 10 personer. 

 

Fortsatt starka rekommendationer att använda munskydd på offentliga platser för personer över 15 år.

 

Småbarnspedagogiken, förskolorna och skolorna informerar separat via sina infokanaler vid behov.

 

Soite koordinerar informationen när coronafall konstateras eller exponering varit möjlig.

 

Håll avstånd, bevara lugnet, var försiktig och undvik ryktesspridning.

 

 

Coronainformation 12.10.2020

 

 

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förbjuder med stöd av lagen om smittsamma sjukdomar alla offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 10 deltagare som ordnas inomhus eller utomhus i Vasa sjukvårdsdistrikts kommuner under perioden 12.10–31.10.2020. 

 

Kronoby kommun hör till Soite samkommun men följer Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förbud och ger starka rekommendationer till övriga aktörer och privata i kommunen att göra detsamma och inhibera allmänna sammankomster med över 10 personer.

 

Småbarnspedagogiken, förskolorna och skolorna fortsätter enligt tidigare planer.