Tiedote lasten vanhemmille

 


Kruunupyyn kunnan esikoulut ja perusopetus käynnistyy lähiopetuksella jälleen torstaina 14.5 lähtien. Valmisteluja lähiopetusta varten on tehty jo jonkin aikaa ja tiettyjen erikoisjärjestelyiden takia arki esikoulussa ja perusopetuksessa ei ole ihan samanlainen kuin ennen koronapandemiaa. Muun muassa kädet pestään koulussa useamman kerran päivässä, koulukuljetukset ajetaan osittain isommilla linja-autoilla ja tietyillä reiteillä taksi/linja-auto ajaa ylimääräisen kierroksen koulun kautta tyhjentääkseen auton ennen kuin loput oppilaat haetaan reitiltä.  

 

Kouluruokailun tarjoilu on suunniteltu yhdessä Fazerin kanssa. Tiettyjä ylimääräisiä tiloja käytetään ruokailua varten ja tarjoilun aikataulua laajennetaan ruuhkien vähentämiseksi. Lähiopetus toteutetaan Opetushallituksen, THL:n ja Soiten ohjeiden mukaisesti. Teemme parhaamme tartuntariskin minimoimiseksi tulevien yhdentoista lähiopetuspäivän ajan ennen kesäloman alkamista.

 

Esikoulut ja varhaiskasvatusyksiköt pidetään normaalisti avoinna. Lapset otetaan vastaan pihalla, ovensuussa tai eteisessä riippuen esikoulusta ja päiväkodista. Vältämme vanhempien sisäänpääsyä esikouluihin ja päiväkoteihin. Varhaiskasvatuksen ryhmät pidetään mahdollisuuksien mukaan omissa tiloissa oman henkilökunnan kanssa. Aikaisin aamulla ja myöhään iltapäivällä ryhmät voivat olla yhdistettyinä.

 

Rehtorit ja esikoulun sekä varhaiskasvatuksen ohjaajat tiedottavat lähemmin erityisistä toimenpiteistä vastaavissa yksiköissä.