Päivitetty koronatiedote varhaiskasvatukseen, esikouluun, perusopetukseen ja lukioon.

 

31.8.2020

 

THL:n, Soiten sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön suositusten mukaan on tärkeää, ettei sairaana tulla varhaiskasvatukseen, kouluun tai opinahjoihin. Lapsen/oppilaan tulee jäädä tavallisissa vilustumisissa kotiin 3-4 päiväksi, kunnes lapsi on toipunut niin, että voi osallistua toimintaan/kouluun. Soita Soiten lasten päivystykseen saadaksesi tukea ja neuvoja, he pyytävät testiin jos katsovat sen tarpeelliseksi.

 

Lasten, joilla on siitepölyallergia, astma tai muita kroonisia sairauksia, tulee ensisijaisesti saada oireet kuriin lääkityksellä. Jos tämä ei onnistu tulee nuhaisen, aivastelevan, yskivän lapsen jäädä kotiin.

 

Jos lapsi/oppilas on käynyt koronatestissä ja testitulos on negatiivinen ja oireet ovat selvästi vähentyneet, voidaan lapsi/oppilas tuoda päiväkotiin/kouluun vaikka oireet eivät ole kokonaan hellittäneet.  Jos oireet ovat lakanneet sinä aikana kun odottaa testaukseen pääsyä tai odottaa testitulosta, voi lapsi/oppilas palata päiväkotiin/kouluun.

 

Jos testitulos on positiivinen tulee lapsi/oppilas asettaa vähintään 14 päivän karanteeniin.  Soiten infektiolääkäri ilmoittaa testituloksesta perheelle, asettaa potilaan eristykseen ja aloittaa kontaktien jäljityksen.  Tuolloin otetaan yhteyttä päiväkotien/esikoulujen ohjaajiin, koulun rehtoriin ja opettajiin. Lapsen tulee todetun koronainfektion jälkeen olla vähintään kaksi vuorokautta oireeton ennen paluuta varhaiskasvatukseen, esikouluun tai kouluun.