Lokakuun uutiskirje

 

 

1.11.2022

 

Kuukausi on taas kiitänyt ohitse ja on aika lokakuun uutiskirjeelle. Vaikka olemme juuri vuoden pimeimmässä ajankohdassa, niin paljon asioita on parhaillaan meneillään.

 

Tekninen johtaja

Kunnan uusi tekninen johtaja Patricia Svarvar on aloittanut työt. Toivotamme Patrician tervetulleeksi taloon ja lykkyä tykö työhön!

 

HYTE-ryhmä

Sote-uudistuksessa sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät hyvinvointialueiden järjestettäväksi, mutta vastuu kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä säilyy kunnilla.  
Kunnille otetaan vuoden 2023 alusta käyttöön hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen valtionosuuden lisäosa eli HYTE-kerroin. HYTE-kerroin on kannustin, joka tarkoittaa, että kuntien rahoituksen valtionosuuden suuruus määräytyy osaksi niiden tekemän hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyön mukaan.

Kunnan HYTE-koordinointiryhmänä toimii johtoryhmä lisättynä vapaa-ajan koordinaattorilla.

 

Yleisötilaisuus pyörätiestä 2.11

Kokkolan kaupunki sekä Kruunupyyn ja Pedersören kunnat laativat yhteistyönä valtatie 8:n varren ylikunnallisen pyörätien yleissuunnitelman. Suunnittelukohde ulottuu pohjoisesta nykyisen pyörätien päätekohdasta Kruunupyyntieltä etelään Pedersören Leplaksiin yhdistyen valtatie 8:n ohituskaistasuunnitelmassa osoitettuun rinnakkaistiehen. Suunniteltavan pyörätien yhteispituus on noin 20 km. Suunnitelmassa tutkitaan vaihtoehtoisia linjauksia, etenkin Kruunupyyn keskustan osalta. Suunnitelma saatetaan valmiiksi 31.12.2022 mennessä.
Hankkeesta järjestetään kuntien yhteinen yleisötilaisuus keskiviikkona 2.11.2022 klo. 18–20 Kruunupyyn kunnantalolla. Tilaisuus on kaksikielinen.

 

Senioreiden Voi hyvin -päivä 1.11
Vielä ehdit ilmoittautua senioreiden Voi hyvin -päivään, joka järjestetään 1.11 klo. 9–15. Ohjelmassa: Christoph Treier luennoi ruotsiksi aiheesta ”Nyt sinulla on enemmän vapaa-aikaa mutta vähemmän elinaikaa” (Samlingshuset), lounas Botnia Hotelilla, Malin Åminne – Arkipäivän ensiaputaidot (kaksikielinen) (Urheiluhalli), kävely ja bocciapeli urheiluhallissa sekä kahvi ja päätössanat (Samlingshuset).
Tapahtuma on maksuton, mutta lounas tulee maksaa itse. Ilmoittautumiset vapaa-ajan koordinaattorille Hanna Aarnio 040 8679 739.

 

Ruotsalaisuuden päivä

Ruotsalaisuuden päivää vietetään juhlan muodossa sunnuntaina 6.11 klo. 15 Alavetelin koululla. Juhlassa musiikista vastaavat muun muassa Jakob Sundström ja Nedervetil damkör. Juhlapuheen pitää Peter Kankkonen. Juhla päättyy kahvitteluun leivoksen kera. Kaikki ovat tervetulleita paikalle, osallistuminen ei maksa mitään eikä ennakkoon tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa!

 

Talousarvio 2023

Kunnanhallitus käsittelee ensi vuoden talousarvion kokouksessaan tulevana maanantaina. Kunnanvaltuusto käsittelee talousarvioesityksen maanantaina 14.11. klo.16.00. Kuten muulloinkin, voit seurata valtuuston kokousta suorana lähetyksenä kunnan YouTube-kanavalla.

  

E-lasku -kampanja

Kunta joutuu tulostamaan joka kuukausi suuren määrän paperilaskuja. Tämän vuoksi järjestämme nyt marraskuussa e-lasku -kampanjan. Kampanjan avulla haluamme kannustaa kestävämpään työskentelytapaan sekä samalla säästää kaikkien aikaa, rahaa sekä tietenkin luonnon resursseja. 

Ensi viikolla löydät lisätietoja kampanjasta kunnan kotisivuilta ja sosiaalisesta mediasta.

 

Nenäpäivä 11.11

Kannustamme kaikkia yksiköitämme huomioimaan jollain tavalla Nenäpäivän 11.11. Nenäpäivän kotisivuilta löytyy monia esimerkkejä kuinka osallistua esim. kouluissa ja päiväkodeissa. Kunnantalolla järjestämme “pukeudu punaiseen” -päivä sekä pidämme rahankeräyksen. Jos osallistutte nenäpäivään, ilmoittakaa mieluusti tiedottajalle miten ja paljonko mahdollisesti keräsitte rahaa. Nenäpäivän kotisivuilta löytyy tilinumero sekä mobilpaynumero, johon voitte maksaa kerätyt rahat. Kuvia ja videoitakin saa myös mielellään lähettää Pialle, niin voimme yhdessä sosiaalisessa mediassa kannustaa muitakin huomioimaan päivää.

 

Sähkönsäästökampanja

Olet ehkä huomannut, että sosiaalisen median kanavissamme pyörii parhaillaan sähkönsäästökampanja. Sähkönsäästökampanja on Pietarsaaren alueen asukkaille suunnattu yhteinen kampanja. Se järjestetään yhteistyössä Pietarsaaren seudun viiden kunnan (Uusikaarlepyy, Pedersöre, Luoto, Kruunupyy ja Pietarsaari), Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiön Concordian ja Vastuullinen Pietarsaaren seutu - tiedon ja tulosten lisääminen -hanke, jota rahoittaa ympäristöministeriö ja Pietarsaaren Kehittämisyhtiö Concordia. Kannattaa vilkaista vinkkejä, ehkä löydät sopivia sähkönsäästövinkkejä.

 

Pietarsaarenseudun kestävä liikkuminen

Pian sosiaalisessa mediassamme alkaa myös kampanja Pietarsaarenseudun kestävä liikkuminen -kampanjasta. Hankkeessa tehdään suunnitelma seudun kestävälle liikkumiselle ja some-kampanjan aikana saat vinkkejä, joita huomioida kestävää liikkumista ajatellen. Muista siis seurata some-kanaviamme, jotta tiedät mitä tapahtuu!

 

Black week –kampanja

Tänä vuonna kunnalla on erikoistarjous tontinostajille Black Week -viikolla 21–27.11. Joten jos olet itse tai tiedät jonkun, joka on suunnitellut ostavansa tontin Kruunupyystä, niin kannattaa olla tarkkana, jottei hyvä tarjous mene sivu suun!