Kokoontumissuosituksia tiukennetaan Soiten alueella

 

18.5.2021

 

 

Soiten alue on koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, joten viranomaisryhmä tiukensi alueellisia kokoontumissuosituksia: sisätiloissa 6 henkilöä ja ulkotiloissa 10 henkilöä.

 

Muutokset suosituksiin ovat seuraavat:

  • Yli 6 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi sisätiloissa. Ulkona yksityistilaisuuksien kokoontumissuositus max. 10 henkilöä. Turvaväleistä tulee huolehtia myös ulkotiloissa.
  • Uimahallit, kylpylät ja yleiset saunat suljetaan.
  • Nuorisotilat, kirjastot ja kuntien ylläpitämät kuntosalit ja vastaavat toiminnot suljetaan.
  • Museot ja teatterit voidaan pitää auki erityisjärjestelyin huomioiden AVI:n voimassa olevat kokoontumisrajoitukset.

 

Uudet suositukset ovat voimassa 19.5. – 1.6.2021. Mikäli alueen koronavirustilanne alkaa rauhoittua, voi olla mahdollista, että suosituksia voidaan keventää ennen kevään valmistujaisjuhlia. Toivommekin, että jokainen huolehtii huolellisesti kokoontumissuositusten sekä tartunnan ehkäisyyn liittyvien hygieniaohjeistuksien noudattamisesta. Nyt on ehdottoman tärkeää vähentää lähikontaktien määrä minimiin ja huolehtia huolellisesta kasvomaskin käytöstä, 2 metrin turvaväleistä sekä käsihygieniasta. Tarpeettomia kokoontumisia tulee välttää!

 

Kehotamme kaikkia, joilla on vähäisiäkin koronaan sopivia oireita hakeutumaan herkästi koronatestiin. Lievilläkään oireilla ei tule liikkua kodin ulkopuolella!

 

Päivitämme Soiten suosituksia kunnan kotisivuille Korona-sivustolle, jonka löydätte tästä.