Korona-päivitys

 

 

16.12.2020

 

Soite suosittelee, että kunnat jatkavat samoilla rajoituksilla kuin kunnissa on tänään ja jatkavat rajoituksia 10.1.2021 saakka.

 

Olemme oppineet seuraamaan rajoituksia hyvällä tavalla ja se tuo tuloksia, tartunnan leviäminen on voitu hidastaa. Yli kymmenen aikuisen kokoontumisia tulee välttää. Suositukset koskevat myös perhepiirissä järjestettäviä tilaisuuksia.

 

Yksityiset kokoontumiset

- Suositellaan, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Kaikkien tarpeettomien yksityistilaisuuksien järjestämistä pyydetään välttämään.

 

Harrastustoiminta

- Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa suositellaan, että kaikenlainen sisätiloissa tapahtuva, yli 10 hengen ryhmissä tapahtuva harrastustoiminta (esim. joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta, kuorotoiminta sekä kaikenlaiset muut sisätiloissa toimivat harrastukset) keskeytetään 10.1.2021 saakka.

Suositus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan. Mahdollisuuksien mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos.

- Lasten ja nuorten harrastustoiminta voidaan toteuttaa turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä.
- Kilpailutoiminta seuraa lajiliittojen suosituksia.

 

Matkat
- Suositellaan välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista.

 

Aikaisemmin annetut suositukset
- Soite muistuttaa myös, että suositus etätyöstä ja laajennettu suositus kasvomaskien käytöstä ovat edelleen voimassa.
- Soiten yksiköiden vierailukieltoa seurataan huolellisesti ja turvallisuudesta huolehditaan käyntien aikana.
- Hakeudu testiin myös lievissäkin oireissa.

 

Ohjeita ja suosituksia täsmennetään tarvittaessa, kuitenkin viimeistään 10.1.2021.